kolmapäev, detsember 07, 2005

Queens - Reinas

Filmi inglise keelne pealkiri «Queens» tekitas seose Queeni solisti Freddy Mercuryga, vihjates filmi teemale, kus meedia erilise tähelepanu all pühitsetakse korraga 20 geiabielu. Geiteema lahkamist oodata ei tasu. Film keskendub noormeeste ja nende emade suhetele, või pigem puudumisele? Ehk mõni moraalitseja leiab siit ainest edukate self-made daamide poegade suundumusele?
Paraku toovad abiellumisele ilmuvad emad seni idüllilistes suhetes tundunud noormeespaaridel esile ka peidus olnud varjukülgi.

Film on kindla peale minek, ei leidu inimest, kes filmiga rahule ei jää. Film on elujaatav, lõbus, kalambuuritsev, tempokas, head tuju loov. Eriti sobiv masendunud või nukruses vaevlevale vaatajale, saades sealt hulga positiivseid emotsioone ja head tuju. Mulle sobis see suurpäraselt pärast Imbi Paju «Tõrjutud mälestused» vaatamist!
Filmil on tugev stsenarist, kes on tangotempolikult kiirelt voolavasse loosse põiminud küll klassivõitlusest tiinseid armusuhteid, ootamatuid süžeepöördeid ja koomilisi situatsioone.

Filmis on häid repliike nagu: need ei ole pisarad need on silmatilgad; palun seleta nüüd, ma olen poliitik, jt.
Tore on stseen, kus ühe noormehe vanemad oma leiget suhet ülessoojendada üritades satuvad tunnistajaiks, kuidas nende poeg abielu tseremoonia eelõhtul oma tulevase peiu ema - ämmaga suudlevad ja teineteist üleskütva kirega koos hotellituppa suunuvad. Politseiuurijast isa ja kohtunikust ema! Kohtumõistmine kohe omast käest!

Esialgne emade vastuseis oma poegade valikuga areneb pikameelselt leppimise suunas, ning kirgedest särisev nädalavahetus lõpeb mõne diivaliku daami jaoks uue eluõnne leidmisega.

Filmi suurim trump on hispaania keelse maailma diivad - staarid Marisa Paredes, Carmen Maura, Veronica Forqué jt, kes teevad ka head osatäitmised ja esinevad oma tuntud headuses. Komöödia suhtub armastusse, abiellu, kirge, seksi ja petmisse hispaanlasliku kergusega, kuumavereliselt ja kompleksivabalt.
10 palli skaalas 9

Kommentaare ei ole:

 
Blog.tr.ee